This is why we do Australia!!!! - Reisverslag uit Cairns, Australië van Frank - WaarBenJij.nu This is why we do Australia!!!! - Reisverslag uit Cairns, Australië van Frank - WaarBenJij.nu

This is why we do Australia!!!!

Door: Frank & Maaike

Blijf op de hoogte en volg Frank

08 November 2009 | Australië, Cairns

Het is alweer ruim een week geleden dat jullie van ons gehoord hebben dus de hoogste tijd voor een update. Allereerst nog allemaal bedankt voor de leuke en lieve berichtjes en mailtjes, keep it in progress!

Voor de duidelijkheid zal ik beginnen te beschrijven hoe een standaard dag er voor ons uitziet, zodat jullie als harde werkers in koud en regenachtig Nederland een beeld krijgen hoe wij leven. Meestal staan wij rond een uur of 10 op om richting de supermarkt te lopen voor een lekker broodje en ontbijten dan in het zonnetje bij het park. Vervolgens omkleden in het hostel, eten, drinken en badlaken mee om vervolgens te gaan zonnen. In de loop van de dag even langs bijv. Subway voor een broodje en 's avonds met ze 2e of meerdere eten in het hostel. In de avond vaak buiten de deur even sight seeying, foto's maken, chillen met andere reizigers, bier drinken, shoppen. Zo eindigt dan de dag, zijn jullie al jaloers?;P

Deze week begon bij ons met het weerzien van een vriend uit Holland, Jos! Het was weer van ouds en hebben gezellig bijgepraat, bier en wijn gedronken in de kroeg. (zie de foto's)

We maken hier natuurlijk zoveel mee; zo ook dat Frank even buiten de supermarkt wacht op een bankje op Maaike die boodschappen aan het doen is en er een Australier naast 'm komt zitten die hem "Pretty in pink" vind ivm zijn roze shirt en vervolgens zijn levensverhaal tegen hem ophangt met het uiteindelijke doel waarom hij geen roze draagt.

Verder hebben we veel contact met andere reizigers die na hun verhalen ons erg enthousiast hadden gemaakt voor duiken. Duiken was een van onze redenen dat we in Cairns zijn begonnen met ons avontuur. Dus op zaterdag was het zover. Om 06.45 wekker zetten (frank niet blij, wekker zetten op vakantie kan natuurlijk niet) werden we bij ons hostel opgehaald en naar de catamaran gebracht. We hadden gekozen voor snorkelen en een introductie duik (aangezien we nog nooit gedoken hadden). Na een leuke introductie en uitleg op de boot was het zover. We zaten in groep 1, dus mochten meteen als eerst. Zware fles op je rug, vest en flippers aan, kwatten in je bril en daar gingen we. Wat we zagen was niet te beschrijven, zo mooi, al het koraal, honderden soorten vissen noem het maar op. We doken in groepen van 4 dus de begeleiding was perfect. De onderwaterwereld bij het reef is gewoon amazing! Vissen van een meter op een paar cm afstand, overal koraal, nemo's, duiken tussen kliffen door noem het maar op. We werden ook gelijk opgemerkt als " good divers". Na al deze enthousiasme vaarde de boot door naar de 2de locatie op het rif (rif is honderden km's lang) waar we een tweede duik hebben gedaan. Weer echt amazing en Maaike heeft nog een schilpad gezien;). Tijdens de tweede duik hadden we een onderwatercamera mee, fotos laten we snel ontwikkelen, hopelijk zijn er een hoop gelukt, dus die volgen nog.

Next stop is Brisbane!!
adventures: - skydiving
- steve irwin zoo
- fraser island

Still looking for a car,
Maaike en Frank saying from Queensland:

Goodday Mates!!

• 08 November 2009 - 09:54

W&A:

hey frank en maaike,

wat leuk om te lezen dat jullie het super naar jullie zin hebben!
    luieren, echt een vakantie voor frank haha!
    succes met sky diven! en we zijn benieuwd naar jullie volgende verhalen!
    veel plezier nog

xx Wilko en Astrid

• 08 November 2009 - 11:01

Sander En Kyara:

Hoi Frank en Maaike!

Het jaloers maken gaat jullie goed af hoor hahah!! Mooi dat jullie het zo naar jullie zin hebben daar ga je tenslotte ook voor naar toe!!!

Het weer bij jullie ziet er zeker een stuk beter uit als hier!! Wij hebben een slechte week achter de rug!! Maar aanstaande week schijnt beter teweze!! Maar jah hier in nederland weet je het maar nooit!!

Sprak net Jos: Hij zei dat jullie weer bij elkaar waren haha!! Wat een toeval!! Zo`n groot land en elkaar toch weer tegen komen!!

Heel veel plezier daarzo en tot over een paar maanden haha

groet sander en kyara

• 08 November 2009 - 12:21

Hi there,

Ik heb via google even de Ford Laser 1988 bekeken, echt een klassieker! Haha, leuke bak.
    Ben erg benieuwd naar de andere duikfoto´s.

Spreek jullie snel weer!

XXX

• 09 November 2009 - 18:01

Hilco & Marrie:

He toppers,

Het reisverslag weer met volle enthousiasme doorgelezen. Duiken was zeker heel vet en de foto's spreken voor zich! Maybe in Nederland een duikcursus met z'n allen doen? Succes met de zoektocht naar een waggie!!!

Liefs ons

• 09 November 2009 - 23:14

Jur:

Hey Maai,

Hahaha geen wonder dat ik geen reactie kreeg op mijn mailtje (of je mee ging naar de Notaris)... je zit nogal aan de andere kant van de wereld met Frank! Nou nog veel plezier en succes!!

Groeten Jur

• 10 November 2009 - 16:00

Sanne En Tim:

He Maaike en Frank,
    mooi dat jullie het zo naar jullie zin hebben. en het duiken was dus erg leuk,we zijn best wel jaloers ;) hebben jullie die busreis van 20 uur wel gemaakt? wand jullie hebben nog geen auto toch? hoop dat dat binnenkort ook gaat lukken we wachten op de mooie foto's van de onderwaterwereld geniet maar lekker en maak er een mooie tijd van
    groetjes Sanne en Tim

• 10 November 2009 - 19:52

Ing:

Hi Frank & Maaike!

Wat heerlijk om weer een verhaal te lezen, en wat jaloersmakend zijn de foto's (behalve die van 't beestje dan natuurlijk)!

Echt heel gaaf dat jullie zijn gaan duiken! Ik hoop dat de onderwater-foto's zijn gelukt: ik ben benieuwd!

Tot het volgende verhaal!

xx

• 10 November 2009 - 22:07

Wil En Bob:

Alles goed verder? Zitten jullie al in Brisbane? We zijn benieuwd of jullie al geslaagd zijn in het vinden van een auto. Geniet lekker van de zon en pas goed op jullie zelf. Liefs pa & ma

• 12 November 2009 - 09:20

Haii

Leuk dat we gister lekker aan het smsen waren...
    Ben benieuwd naar jullie kappersetje! Enne Frank, ga jij dan ook Maaike haar haar knippen...hihi

Lekker dat jullie nu een auto hebben en dat het links rijden goed gaat.

Hoop dat als jullie morgen gesetteld zijn op jullie nieuwe plaats het lukt om fotos te sturen.

XX Je Sis

• 14 November 2009 - 19:49

Chris&Linc:

Ha die Frank en Maaike!

Leuk om even een update van jullie kant te lezen (bdw leuke pics)..Wel slim dat jullie inmiddels een auto op de kop hebben getikt, maakt het volgens mij allemaal stukje makkelijker. Hier ook alles lekker, zijn momenteel een weekendje weg samen, zijn in Sittard samen in een hotel en vandaag zijn we in Maastricht geweest. We hebben het dus ook wel redelijk relax aangezien ik net languit in het bad heb gelegen (maar dat is een klein detail). Morgen richting Valkenburg om daar de toerist uit te hangen! Zie jullie berichten verschijnen en Frank, beetje voorzichtig met dat roze, je weet nooit wie het aantrekt he;) Heel veel plezier en we volgen jullie!

Gr Chris en Linc

• 18 November 2009 - 10:48

Lies:

hey maaik,

Jeetje, dat zijn nog eens mooie verhalen om te lezen, je kan er nu al uit lezen en zien aan de foto's, dat jullie het goed naar jullie zin hebben!! Heerlijk joh..
    Ga lekker genieten en hou ons op de hoogte, hè..
    ik hou jullie in de gate, via deze site!!
    Doe voorzichtig samen, groetjes aan je mannetje!

Liefs..

• 18 November 2009 - 17:50

Joke En Piet:

Dag kids, hier weer een berichtje uit stormachtig nederland. Ons bloed begint nu wel te kriebelen om te komen maar door dirk s. kunnen we nog steeds niet.Fijn dat jullie genieten en dat de buikloop/pijn gauw over is.We hebben inmiddels onze griepprikken gehad (Tja leeftijd en risicogroep)
    Ik krijg een AZ sjaal van het gezin waar ik nu werk. Ik zal hem in je kamer hangen misschien gaan ze dan beter voetballen.De baby heeft zelfs een AZ speen.
    Ajax en AZ in je kamer. Zouden ze elkaar bijten. Dikke kus.

• 20 November 2009 - 20:01

Joke En Piet:

leuk he dat ik nu werk bij patrick. Ze hebben een heel lief dochtertje gekregen genaamd Jenthe.
    Het is een super leuk gezinnetje waar het heel leuk werken is. Ik heb de fotos mee van crocodile dundee en de barbeque. Je krijgt ook de groeten van piety. We beginnen je wel te missen. Het is hier erg slecht weer.Vandaag had jenthe AZ sokken aan. Marit heeft liam zijn haar geknipt. Het is een heel ander jochie geworden. Als je vraagt waar kaka is wijst hij naar de lucht: met vliegtuig weg met kaaike.Nog 4 weken werken voor piet dan begint de ? (klussenlijst,rust ed.)
    Nu genieten jullie van de vakantie en doe rustig aan.

• 21 November 2009 - 13:31

Patrick,stoffeerder:

Hee Frank,hoe bevalt het leven jullie daar aan de andere kant van de zon? Is weer heel wat anders dan het vlakke Noord Holland,met zijn kaasmarkten,wielerpaleis en uiteraard de voetbaltempel van de beste club van Noord-Holland en omstreken. Je had het natuurlijk al vernomen van je moeder dat ze de kraam heeft over ons gezinnetje. Niet om te slijmen en dat ze dit toch waarschijnlijk leest,maar een betere konden wij ons niet wensen. Buiten de goede zorg om is het ook nog eens heel erg gezellig. Ik heb er al uitgenodigd voor een wedstrijdje AZ,en uiteraard ging ze hier gelijk met een volmondig JA op in. Ze krijgt ook nog een mooie sjaal van me erbij kado!! Tegen de tijd dat je terug bent mag je ook wel een keertje mee. Zal ik dat 020 virus bij je wegnemen. Wens ik jullie nog een supermooie tijd toe met elkaar daar. Zal ook nog een fotootje plaatsen van onze superkanjer Jenthe.
    Groetjes uit 't Veld van een heel gelukkig gezinnetje.

• 22 November 2009 - 10:13

Hey

Dat strand ziet er zeker mooi uit! Ben benieuwd naar jullie onderwaterfotos morgen.
    Hier gaat het goed, vanmiddag moet je clubbie weer voetballen. Ik sms je uitslag nog wel.

XXX

• 22 November 2009 - 18:25

Mel:

Hoi Frank en Maaike,
    Wat een geweldige reis hebben jullie tot nu toe. Zo te lezen wordt dat door de volgende stop alleen maar gaver!

In Nederland gaat alles z'n gangetje. We missen je wel met de voetbal Maaike! Zeker nu Jorien ook een tijdje uit de running is door een hersenschudding. Hebben vandaag voor het eerst verloren....

Veel plezier en geniet lekker!

Mel