From beautiful nature to cliffhanger - Reisverslag uit Franz Josef, Nieuw Zeeland van Frank - WaarBenJij.nu From beautiful nature to cliffhanger - Reisverslag uit Franz Josef, Nieuw Zeeland van Frank - WaarBenJij.nu

From beautiful nature to cliffhanger

Door: Frank & Maaike

Blijf op de hoogte en volg Frank

25 Maart 2010 | Nieuw Zeeland, Franz Josef

ja mensen het is alweer raak, aangezien we wat korter in nieuw zeeland zitten en ook weer veel meemaken, houden we jullie wat vaker op de hoogte van onze grote avonturen.

We waren gebleven in Dunedin, hier hadden we nog niet echt plannen dus besloten we naar de chocoladefabriek te gaan. De chocolade die hier gemaakt wordt is van het merk Cadbury en is DE chocolade van australie en nieuw zeeland. Er mochten helaas tijdens te tour geen fotos gemaakt worden en nee we hadden hem niet stiekem mee. De tour was erg leuk, je zag alle processen en kreeg zelf ook erg veel verschillende soorten chocolade wat vooral maaike erg lekker vond! Na de tour besloten we nog even een duik te nemen in het plaatselijke zwembad, wat ook erg lekker was maar eigenlijk niet echt veel verder kwam dan een hele lange tijd lekker in de jaccuzi onderuit gezakt bijkomen.

Vanuit Dunedin reden we naar het plaatsje colac bay, wat eigenlijk niet meer voorstelt dan het hostel waar we sliepen met aangesloten bar.
Na deze pitstop cruisden we door naar Te Anau, hier aangekomen bleken we weer in een heel mooi hostel te zitten. Onze kamer bestond dit keer uit een eigen chaletje op een berg met prachtig uitzicht over de hele natuur. De hostels verschillen veel met australie, hier is het allemaal netter schoner en even beter georganiseerd en natuurlijk niet belangrijk goedkoper. In Te Anau hadden we 3 overnachtingen gepland, op dag 1 gingen we even het dorpje verkennen. Op dag 2 stond de cruise in milford sound op het programma. Milford sound ligt midden in Fiordland op een goede 2uur rijden vanuit Te Anau. De weg ernaartoe is eigenlijk net zo mooi als de plaats zelf (als je goed weer hebt natuurlijk) en jawel, dit maal geen wolken maar veel zon. De weg is vooral erg bochtig aangelegd met heuvel op, heuvel af en op 80% van de route de homer tunner. De meeste bruggen hier zijn maar 1 baans, waardoor het verkeer aan de andere kant dus moet wachten, zo ook de homer tunnel, er zit een vertraging met stoplichten in van 15 minuten en gaat aardig stijl naar beneden, maar wel weer een hele ervaring. Aangekomen in Milford sound gingen we de boot op en bracht deze ons in 3uur tijd langs de mooie baay / fiorden van milford sound. Mooie watervallen, uitzicht en ook enkele zeerobben werden gespot, luierend in de zon. Oftewel een geslaagde dag. Op dag 3 was het eigenlijk vrij rustig omdat deze dag ons regen bracht, zo bleven we meer films kijken in ons chaletje met de voeten in een tijltje water en de chocomel met slagroom in de hand.

Vanuit Te Anau vertrokken we naar Queenstown, een stad dat opgebouwd is op een berg, een skiplaats maar ook een echte adventureplaats. Hier zijn we de berg opgegaan eerst met gondel en daarna per stoeltjeslift om vervolgens af te dalen in een soort kart op een parcours, erg vet!
Ook nog even bij de bungeejump geweest vanuit de AJ hacket brug, wat er best spannend uitzag en hebben we onze eerste lord of the rings spotten gezien, de rivier Anduin waar Aragorn met frodo en co overheen peddelt en later zelf met gezelschap de pilars of the kings voorbij vaart en op de plaats waar arwen met frodo op het paard de rivier oversteekt en achtervolgt wordt door de nazgul. Erg leuk (voor de kenners en de fans)

Queenstown achter ons gelaten met een korte stop in wanaka kwamen we gister na een rit van een goeie 4uur, wederom berg op berg af midden door de alpen aan bij de franz josef gletsjer waar we vandaag de klim op het programma hadden of hoe het heet met mooie worden de full day glacier experience. Voorspeld werd de hele dag regen, maar bij het openen van de ogen waren de weergoden ons wederom goed gezint. Zo stonden we om 0800uur in korte broek ( je leest het goed) er mag geen jeans worden gedragen omdat dat niet snel droogt en met 4 lagen bovenkleding klaar voor de balie. Hier kregen we onze uitrusting voor de dag, over je eigenbroek de lange regenbroek, over je shirts en vest kwam een regenjas, je klimschoenen, muts, handschoenen en een buideltas met de ijzers voor om de schoenen. Zo begonnen we even over 9-enen met een nieuw avontuur.
Nadat we werden afgezet door de bus bij de carpark was het een halfuur lopen naar de gletsjer. Eerst moesten we een berg op waarna we de ijzers om onze bergschoenen moesten bevestigen voor het grote avontuur op het ijs. De fotos spreken eigenlijk voor zich en verteld de hele dag. Toch om het nog even kort te beschrijven liepen we allemaal achter elkaar de gletsjer op met de gids voorop die af en toe wat treden uithakte voor het pad. We gingen soms gangen door die je half schuin met je rug op het ijs door moest glijden en je ook maar werkelijk net door kon. We gingen over gaten in het ijs heen half hangend aan een touw. Al met al een schitterende dag met een onvergetelijke ervaring met nu wel zeer vermoeide voeten.

Nadat we nu de hotdogs gaan eten vertrekken we morgen richting het abel tasman park waar we een kayaktocht willen doen voor een halve dag.

Verder vermaken we ons nog steeds super, al begint het wel langzaam af te tellen! Met nog 24 dagen op de klok voordat we het vliegtuig in stappen!

Veel liefs weer van Maaike en Frank

• 26 Maart 2010 - 07:51

Marit:

Hoi!
    Mooie fotos, zie dat het zeker een geslaagde tocht is geworden. En voor het eerst zien we jullie in dikke kleren en muts!
    Tot snel!
    XX

• 26 Maart 2010 - 08:48

Joke En Piet:

wat eng, maar goed dat ik er s'nachts niet aan dacht.Vreemd jullie met dikke kleren aan te zien. het is hier eindelijk lente en het is druk met vogelnestjes maken op het terras. Ben weer klaar met werken bij Annemarie, heel leuk geweest. Ga nu pas weer in mei werken.In april is het heel rustig.Dus kom ik zeker jullie afhalen bij schiphol.Ga nu met piet naar Alkmaar om zijn nwe horloge op maat te laten maken.(V&D) doei.

• 26 Maart 2010 - 09:42

Ing:

Yay! Leuk verhaaltje en mooie foto's, spannend hoor :). Dat moet wel even wennen zijn die temperaturen daar.. hihi

xx

• 26 Maart 2010 - 10:22

Hilco:

Toppers,

Wat een verhaal zeg en de foto's zijn wonderbaarlijk schoon! Echt een super mooie natuur en de gletsjer ziet er heel vet uit! Wat een avontuur om door zo'n gletsjer heen te lopen met al je bepakking! Hier alles super en zoals Joke en Piet al schreven begint eindelijk de Lente! Het aftellen is inderdaad gedeeltelijk begonnen! Veel plezier op de Kayaktour wat mij ook helemaal legendarisch lijkt te zijn en ohja, ben stinkend jaloers....

XX hilco en marrie

• 26 Maart 2010 - 16:31

Bob:

dit is kikken, wat een prachtige natuur ; lijkt mij echt geweldig om zo door zo'n ijsmassa te banjeren. Wat ik wel mis is de unox ijsmuts met de tekst;
    Koud He!!!! Gelukkig hebben jullie daat niet zon vulkaan als op ijsland, dan was de gletsjer voor een deel gesmolten. Ga nog maar lekker genieten en lekker kayakken, dat heeft maaike in frankrijk al eens gedaan en dat is zeker leuk. Doe maar rustig aan hoor want jellie kunnen nog niet thuis komen. De zolder is nog niet klaar en is momenteel meer een opslag plaats. Het schilderwerk komt dit weekend klaar en dan gaan we opschieten en opbouwen. Dat moet ook want volgende week voor de paas moeten we de caravan ophalen en alle spullen uit de garage weer een nieuw plekje geven.Dan raken we uit de troep en daar gaat het om.
    veel plezier en ga nog maar lekker genieten dan heb je niet in de gaten dat het einde in zicht gaat komen.
    groeten pa en ma en tot het volgende bericht.

• 26 Maart 2010 - 18:48

Maurice Pirovano:

Zo te lezen gaat het wel lekker daar! 24 dagen?! Gaat hard zeg. (Die fanfare-band die me op Schiphol op stond te wachten lijkt ook al weer weken weg...)

• 28 Maart 2010 - 21:26

Bo:

Hoi!

wat een super gave foto`s weer en een leuk verhaal. geniet er nog maar lekker van want het schiet nu echt alweer op! veel plezier nog daar!

liefs

• 31 Maart 2010 - 14:55

Sanne En Tim:

he Maaike en Frank, zo tezien hebben jullie het nog erg naar jullie zin. mooie foto's hoor, en weer een mooi verhaal, ga nog even genieten van de laaste weken. en we zien jullie snel weer

groetjes Sanne en Tim

• 03 April 2010 - 18:47