Skydiving Byron Bay - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Frank - WaarBenJij.nu Skydiving Byron Bay - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Frank - WaarBenJij.nu

Skydiving Byron Bay

Door: Frank & Maaike

Blijf op de hoogte en volg Frank

22 December 2009 | Australië, Byron Bay

Hellow,

daar zijn we weer en na een aantal verzoeken dat er weer een verhaaltje moest komen, bij deze:

Aangekomen in brisbane was de eerste indruk, wauw wat een grote stad en wat is het verkeer chaotisch. Met gelukkig een plattegrond in de lonely planet vonden we hostel.
We waren ook al langs 2 andere geweest maar vanwege de drukte en hoge prijs hadden we besloten verder te zoeken. (fotos van brisbane komen volgende x, geen usb stick bij ons)

In brisbane hebben we weer gedaan waar we goed in zijn, weinig dus. Lekker even een weekje relaxen, genieten van het zonnetje, het zwembad en de stad. Er is 1 grote winkelstraat met allemaal winkelcentra's en losse winkels en terrassjes etc. Eigenlijk weinig te vertellen maar weer helemaal opgeladen voor een volgende ervaring.

Vanuit Brisbane vertrokken we na een belletje van jos (een vriend van maaike) dat er nog ruimte was op de camping waar hij campeerde. (in december zijn alle schoolvakanties hier begonnen waardoor het soms enorm druk kan zijn onder de jeugd en is een hoop volgeboekt)
Aangekomen daar, tentje opgezet (foto van de auto en tent komt ook volgende x) en even lekker afkoelen met een biertje/wijntje. De eerste paar dagen hebben we eigenlijk ook niet veel meer gedaan dan zonnen en wat van de omgeving gekeken. Behalve dan dat frank zich uitstrekte in de tent waardoor er een tentstok brak en er een gat in het tentdoek kwam, maar ach wanneer regent het hier.

Zo besloten we om afgelopen zondag te gaan skydiven, het was iets wat we nog zowiezo wilden doen tijdens onze reis, maar het wanneer en hoe hoog etc gedeelte nog niet in gedachte. We kozen voor de hoogst mogelijke sprong 14.000ft (ongeveer 4.5km), boven deze hoogte heb je zuurstof nodig. We kozen voor fotos en een video tijdens de sprong.

Op de zaterdag voor de sprong begon het zoals sommige misschien al dachten( hoopten ;) ) te regenen
wat niet ophield tot zondag nacht. Resultaat, skydiven herboekt naar dinsdag en een natte tent. Gelukkig
hebben we een grote auto en konden we heerlijk in de auto slapen. (banken plat, matras erin en snurken). Voor niets zenuwachtig geweest en 100x naar de wc geweest.

Zo brak de dinsdagochtend (vanochtend) aan. We besloten om vroeg te springen, dit ivm de wind die soms op zulke hoogte in de middag aardig kan aanwakkeren. De wekker ging om 06.30, je slaapt toch al niet helemaal lekker dus vanaf 05.00 was het vooral kijken of we al konden opstaan. We namen maar een licht ontbijtje,omdat we simpelweg niet wisten wat we konden verwachten. Aangekleed en gegeten en wel werden dan om 07.15 opgehaald na een laatste x te zijn wezen plassen. Eigenlijk was voor ons beide toen gelijk alle spanning en nerveusiteit weg.

Aangekomen op plek bestemming, konden we ons contract tekenen dat verklaart dat hun niet schuldig zijn
als wij dood neervallen. Evengoed nog veel zin hebbend waren we weer een stapje dichterbij. Zo mocht frank
op de weegschaal en zag dat hij van 90kg naar 86kg was gegaan, zo merk je dat geen patat en frikandellen
toch nog ze vruchten afwerpt. Vervolgens kregen we onze spring broek aan, aangezien je glijdend land
en het op die hoogte erg koud is zat ie wel lekker. Ook kregen we gelijk ons tuigje aan dat ons moet verzekeren dat we aan onze instructeur bleven vast zitten. Maaike's instructeur heette Steven en had al ruim 12000 sprongen
op zijn naam staan. Frank's instructeur heette Steve en wist met ruim 9000 sprongen gelukkig ook wat hij deed, beter dan een stagiaire :).

Na een praatje en wat gelach, wat ook op de cam staat (wat jullie helaas pas kunnen zien als we terug zijn) gingen we het vliegtuig in. Je zat allemaal voor je instructeur in een rijtje om er 1 voor 1 uit te springen. Aangezien frank als eerst het vliegtuig in ging, sprong hij als laatst en maaike mocht al als 2e. Dan stijgt ie op en zie je het mooie uitzicht over byron bay en het strand etc. Na nog een praatje en het vastmaken van de beugels aan je instructeur ging de deur open. Op zon moment komt de reatiliteit toch weer naar binnen aangezien we allebei het meer leuk dan eng vonden. Zo zie je de eerste voor je zitten en uit het vliegtuig vallen
en dan je echt van WTF (what the f***) dat is wel heel apart. Zo zat je zelf op het randje van de deur van het vliegtuig met je lichaam in een soort banaan houding voor je instructeur, je voelt gelijk als je je voetjes naar buiten doet hoe koud het is op die hoogte (bijna net als in nederland hahahahahha, alleen dan zonder sneeuw)

en dan ga je, we verwachten dat we het niet konden realiseren, maar je maakt alles perfect mee vanaf het moment dat je eruit valt en in je duikvlucht komt. Het is gegaan zo gaaf, geeft zon kick, gewoon echt super wauw. Aangezien we de hoogste sprong hadden, duurt de vrije val 60 tot 70 seconden, waarin je dus met een km of 220p/h naar aarde stort. En dan gaat de parachute open en wordt je weer een paar meter omgetrokken en zit je weer strak in je harnas (voor de heren niet altijd even fijn). zo kregen we nog een mooi uitzicht over byron. Vervolgens insturen met een paar mooie scherpe bochten voor de landing, beentjes omhoog en glijden maar.

Resultaat: weer echt een must-do als je ooit de kans krijg, een super ervaring en helemaal niet eng.

Nu we dit zitten te typen, hebben we net de dvds terug gekeken, en ze zijn super leuk geworden, kunnen jullie allemaal op 19 april zien.

We vertrekken morgen vanuit byron verder richting sydney. Op de borden zagen we al Sydey 994km, oftewel voor de kampeerders die het vroeger net als ons hadden als je frankrijk in kwam en zag lyon 654km nog wel een stukje rijden.

Met kerst zitten we waarschijnlijk in Coffs Harbor en met oud en nieuw in sydney, daar zal ook het volgende bericht vandaan komen denk ik.

Voor nu allemaal een fijne kerst en alvast een gelukkig nieuwjaar.

en thanx alvast voor de berichtjes, erg leuk om te lezen!

Kus merry christmas and a happy 2010

Frenk and Mika

• 22 December 2009 - 09:11

Marit:

WOW!!! Gave foto's!!! Was gelijk wakker na jullie smsje vannacht! Pappa en Mamma vertelde vanmorgen toen ze de kids op kwamen halen dat jullie gesprongen waren. Gelukkig wist ik het al....Mamma was nog steeds een beetje van slag. Hahaha.
    Nou geniet ervan he! Wij vieren morgen Liam zijn verjaardag, dan is hij alweer 2! Hij vindt de sneeuw helemaal geweldig trouwens, zal nog wat foto's mailen.
    Spreek jullie snel weer!!

Kus

• 22 December 2009 - 13:04

Hilco En Marrie:

Netjessssss.....

Uit een vliegtuig springen met parachute vanaf 4,5 km hoogte! Respect en dan wetende dat kinderen van 3 jaar oud uit China je parachute hebben gevlochten van boomschors haha...
    Keep up the good work en spreken mekaar gauw weer!

• 22 December 2009 - 15:03

Sander En Kyara:

Hoi maaike en frank,

Kijk daar zijn de vakantie gangers weer hahaha!! Maar deze keer kan ik wat terug doen!! Want ik ben ook op vakantie!!

Hier een groet uit Noorwegen!! Ik en Kyara zijn een week in Noorwegen bij der vader!! Ook wij hebben het hier top!! Vollop sneeuw!! Waarschijnlijk gaan we hier ook skieen! Jah jullie Vollop zon en wij de sneeuw het is het ene uiterste in het andere uiterste!!

Maar mooi dat jullie je nog steeds goed kunnen vermaken!! Tot over een paar maanden haha!!

Groet xxx sander en kyara

• 22 December 2009 - 18:34

Pa:

hallo waaghalzen we zaten vannacht stijf van schrik in bed, althans je moeder Gelukkig allebei goed geland dat schept een band . Je moeder is bog steeds van slag ; zat vanavond aan het eten maar te zeuren en was van pla per direct af te reizen om julli even vangoede raad te voorzien. Maar gelukkig voor jullie dat gaat gelukking niet. Ik dus nog ven proberen "kunnen we komende zomer op texel wel en para-spron gmaken , maar is dus nit gelukt. We kregen verleden week te hoen da e niuwe caravan al geleverd was, maar we hebben toch maa gezegd afleveren april 2010.
    alvast prettige kerstdagen toegewensten we spreken alkaar . Moeder zal ook nog wel reageren maar moet eerst de schok nog vrwerkn
    pa

• 24 December 2009 - 21:02

Ing:

Wat een ongelovelijk gave foto's zeg! Echt een geweldige ervaring :D.

Wij hebben een witte kerst met sneeuw van een paar dagen geleden ;-).

Hele fijne kerstdagen gewenst, en natuurlijk een geweldige oud en nieuw in Sydney, maar dat gaat vast goedkomen!

Geniet er maar weer van, tot het volgende verhaal!

xx

• 25 December 2009 - 10:15

Gerda En Sieb:

Hoi Frank en Maaike,

Wij wensen jullie hele fijne kerstdagen in het zonnetje en benijden jullie wel hoor....dit is misschien iets om over een paar jaar te doen als ik met pensioen ben haha
    Veel plezier en geniet ervan he

Dikke kus van Gerda en Sieb

• 26 December 2009 - 17:45

Piet En Joke:

ff schrikken als je s nachs gebeld wordt maar gelukkig was het goed nws.Wij doen jullie dit niet na. Gelijk hebben jullie dat je zoiets doet en prima dat jullie dit achteraf vermelden. Hier gaat alles z'n gangetje. De sneeuw is weg en we hebben gisteren met marit en fam gegeten heel gezellig. Jullie fotos hangen in de keuken en iedere keer horen we dan kaike en kaka.Het is druk i.d. kraam k'werk bij alweer een leuk gezin. Papa is nu huisman en dat bevalt hem goed. het huis is blinkend schoon.Doe voorzichtig met het vuurwerk in sydney.

• 27 December 2009 - 17:45

Bo:

Heee!!!
    wat super gaaf zeg!!!
    Leuk verslag ook weer haha!
    ik wil zeker de dvd zien als jullie terug zijn!
    geniet er lekker van en ook nog fijne dagen daar!

Dikke kus liefs xxx

• 30 December 2009 - 18:37

Bob:

hallo luitjes ; ik begrijp van ma dat jullie het weer geregeld hebben. Lekker ruim op de persoonlijke camperplek ergens in de buurt van sydney ? 1E klas verzorging en zonder bed en braekfast, maar wel een slaaplaats op de oprijlaan. Skraal noemen we dat, maar wel de goedkoopste camping van Sydney en omstreken. Nu vanavond is het weer zover vader gaat oliebollen bakken, dus dat missen jullie wel. we sturen ze niet op ze zijn en blijven van ons. Verder is het weer raak ! gisterenavond is het weer gaan sneeuwen. Er ligt al weer zo'n 5 cm sneeuw en het was een plaatje nog mooier dan de vorige keer. Koning Winter komt vanaf oudejaarsdag terug vanuit Rusland en in Friesland worden ze nu toch wat ongerust, want er worden voor de komende week of weken matige tot soms stenge vorts verwacht . De russische beer is los en we komen echt op de schaats. De friese gemalen gaan stoppen morgen om een goede ijsvloer mogelijk te maken. Pietje Paulisma is al in ijsstemming dus we gaan misschien wel een elfstedentocht krijgen . Dat missen jullie dan toch maar!! Hebben wij ook iets Nu de groetjes en we spreken elkaar dus 12. uur ned, tijd

• 02 Januari 2010 - 21:41

Volkert J. Nobel:

Zo juist al je reisverslagen gelezen en jullie beiden genieten. Dit kan niemand jullie meer afpakken. Maar Joke en Piet zullen blij zijn om jullie eind april weer terug te zien. Heb er vanmorgen koffie geronken. Even terug op de Lijster. Blijf jullie volgen
    Groeten van buurvrouw en buurman Nobel

• 03 Januari 2010 - 20:46

Mel:

Hoi Frank en Maaike,

Had al even niet op jullie site gekeken, dus ik ben echt helemaal overrompeld door alles wat jullie meegemaakt hebben de afgelopen maand!

Wat jullie in 1 dag beleven,maken wij niet eens mee in dat halve jaar dat jullie weg zijn! Uiteraard hebben wij ook wat leuke roddels en nieuwe ontwikkelingen, maar dat haalt het lang niet bij jullie verhalen en foto's!

Maaike, we staan nog steeds bovenaan met de competitie, maar door een aantal blessures en mindere wedstrijden hebben we inmiddels wel al 2x verloren. We zitten nu middenin de winterstop en ik kom net terug van de nieuwjaarsreceptie bij KSV die erg gezellig was!

Over 2 weken moeten we officieel weer knallen tijdens de volgende competitie- wedstrijd, maar de winterstop zou nog wel eens iets langer kunnen duren. We hebben namelijk al een aantal weken flinke sneeuwbuien gehad en en er ligt nu zo'n 10 cm sneeuw! Er wordt zelfs al gesproken over een eventuele Elfstedentocht. Die zouden jullie dan mooi gaan missen...

Verder dus niet veel nieuws onder de sneeuw, uhm zon!

Geniet van elkaar en alles wat jullie meemaken!

Mel

• 08 Januari 2010 - 21:43

Kim Vlaar:

Jeetje, wat gaaf zeg!
    Knap dat jullie dat gedaan hebben...ik vind het reuzerad al spannend!
    Ik hoop dat jullie nog heerlijk genieten daar en dat alles goed gaat. Maar dat kan niet anders als ik het zo lees!
    Bij KSV ook alles lekker. Je bent net op tijd om weer te trainen voor de dam tot dam Maaik!
    Die foto's zijn ook super!
    Voorzichtig en have fun!!
    Dikke kus uit Alkmaar

• 10 Januari 2010 - 15:48

Piet En Joke:

lieverds, het was wel erg schrikken van de klapband tijdens het rijden. Heb dit gelukkig nog niet meegemaakt. Het is nu rustig in de kraam. ff n maandje rust.De sneeuw is nu heel heftig. Zelfs de marathon van egmond is niet doorgegaan. We wandelen wat af voor platte buiken ed. Zijn zelfs lopend naar de middenwaard geweest waar piet net z'on fototoestel als bob heeft gekocht. Dus veel fotos maken.Harko is ook weer terug uit Australie en heeft erg genoten. Heeft daar veel gelifd. Doe voorzichtig en tot horens.

• 10 Januari 2010 - 20:07

Ina Perdok:

Hoi Frank en Maaike,

Zojuist jullie reisverhalen gelezen! Geweldig! Ik zal het nu bijhouden! Wat een ervaringen doen jullie op!
    Jullie zitten lekker in de zon. Hier heel veel sneeuw! Vandaag weer volledig ingesneeuwd. Afwachten of we morgen naar het werk kunnen. Alles heeft zijn voordelen.... De week voor de kerst konden we een aantal dagen niet naar het werk. 40 tot 50 cm sneeuw was hier in Groningen gevallen. Maar wel mooi hoor!

Verder alles goed hier. Blijf genieten van deze prachtige reis!

Ina

• 13 Januari 2010 - 07:31

Brenda:

Hoi Maaike en Frank,

Zo te lezen en aan de foto's te zien hebben jullie het super daar!

Geniet ervan!

X Brenda

• 13 Januari 2010 - 13:44

Jorien Westerman:

Hoi Maaike en Frank!

Wat super stoer dat jullie die (flinke!!) sprong gewaagd hebben. Absoluut respect!
    Jullie kunnen het jullie vast niet voorstellen dat het in Nederland al bijna een maand echt winter is met sneeuw, ijs, weeralarm alles erop en eraan..Voor de voetbal niet echt gunstig want de velden zijn al tijden bevroren. Als het zo doorgaat dan kan je met gemak 6 wedstrijden spelen bij terugkomst Maaik :D

Have fun in the sun!
    Op naar het volgende avontuur.

Liefs Jorien

• 13 Januari 2010 - 20:35

Anjo:

Wat een super vette foto's en ervaring zeg!!Dat jullie dit soort mooie dingen kunnen doen op jullie reis, ik ben er echt wel een beetje jaloers op. Heel veel plezier nog de komende maanden en dan zien we jullie tegen die tijd weer terug in het koude kikkerlandje

• 14 Januari 2010 - 07:58

Ellen:

Hey Aussie gangers; geniet maar lekker en vooral van de heerlijke temperatuur, brr de overgang was voor ons zo groot, Peter is sinds dinsdag weer aan t werk maar van binnen voelen we ons nog heerlijk loom, t was zo fijn!!! maar daar weten jullie alles van. dikke knuffelEllen o nog 'n vraagje van Peter Hoe vonden jullie Canberra?